Overslaan en naar de inhoud gaan

Een prachtige manier om op lokaal niveau de biodiversiteit te stimuleren en de leefomgeving te vergroenen.

Een prachtige manier om op lokaal niveau de biodiversiteit te stimuleren en de leefomgeving te vergroenen. Tuiny Forest is een initiatief van IVN Natuureducatie in samenwerking met Sprinklr. Bodemliefde mocht bijdragen door de pakketten te verrijken met hoogwaardige compost die wordt gebruikt bij de aanplant van deze mini-bossen. 

Een mini-bos van 6m2

Een Tuiny Forest verrijkt een tuin. Het is een klein bos van 6m2 dat vanwege zijn formaat in (bijna) iedere tuin past. Het pakket dat is samengesteld door IVN en Sprinklr zit vol met biologische bomen, heesters, struiken en kruiden. Bodemliefde is ook onderdeel van deze samenwerking. Op een gezonde bodem kan een Tuiny Forest een goede start maken. Daarom zit er compost van Bodemliefde in het pakket om het bodemvoedselweb op gang te helpen. 

Impressie

 

Waarom Tuiny Forests?

Een Tuiny Forest geeft de biodiversiteit in tuinen een flinke boost. De verschillende planten in het pakket trekken vogels, bijen en vlinders aan. Goed dus voor de biodiversiteit. Daarnaast wordt het bodemleven gestimuleerd. Hierdoor kan de bodem extra water opslaan en vasthouden bij hevige regenval, zodat dit water door de planten gebruikt kan worden om drogere periodes door te komen. Bovendien wordt in de bodem én in het hout van de bomen CO2 opgeslagen. Het extra groen in de tuin levert ook verkoeling bij hitte. Zo draagt dit in het klein bij aan het klimaat. Naast deze voordelen is een Tuiny Forest vooral een mooie verzameling planten voor in de tuin.

Credits: IVN Natuureducatie

 

Bekijk meer projecten

NL-Food Security Alliance

Bodemliefde is een trotse partner van NL-Food Security Alliance (NL-FSA).

Bekijk project

Compostthee bij Kwekerij van Houtum

Kwekerij van Houtum gebruikt de TB-900 compostthee-machine van Bodemliefde.

Bekijk project

Mest, compost en compostwormen

Van afvalstof naar grondstof met behulp van compostwormen.

Bekijk project